När PT gör ett besök vid 13.30-tiden har den verkliga rusningen inte kommit igång, men vis av erfarenheten vet Kifa Algat vad som väntar när nyårsdagen börjar övergå till kväll.
– Mellan tre och nio brukar det vara som värst, men vi har redan haft många kunder.
Berömd pizza
Pizzeria Gul & Blå ståtar ju numera med en närmast världskänd pizza, den mycket omskrivna Vulkanpizzan som många andra pizzerior i Sverige tagit efter.
– Det är många som vill ha den. Det är en mycket god pizza, försäkrar Kifa Algat.
En som har fastnat för den frestelsen är Lotta Filipsson som beställt tre Vulkanpizzor för avhämtning.
– Mina vuxna barn säger att den är god. För mig blir det första gången, säger Lotta Filipsson.
Beställer hem
En halvtimme senare besöker PT Pizzeria Viking som ingår i OnlinePizza. Det innebär att folk kan beställa per telefon och få pizzan hemkörd.
– Det är mycket vanligt. Just nu är det mycket online, berättar Hassan Tmaiza.
Säljer ni mer än vanligt på nyårsdagen?
– Ja, det är stor skillnad. Vi kör för fullt redan, men efter fyra lär det dra i gång på allvar, säger Mathlouthi Hedi som bakar pizzor tillsammans med kollegan Rezai Hussein.
Maud Öquist har besök av dottern Sanna och hennes sambo Emanuel Arvidsson från Tyresö. Som för många andra är det pizzasuget som gäller.
– Vi har beställt Hawaii med bea, Hot pepperoni och en Jättegott som vi ska avnjuta hemma, säger Sanna Öquist.
Knäckebrödspizza
Pizza är gott, men kanske inte det allra nyttigaste. Ett tips från Josef Hakimi, nordisk mästare i pizzabakning, är att baka en pizza på knäckebröd.
I allt väsentligt handlar det om en helt vanlig pizza. Men istället för kolhydratspäckad pizzadeg som botten tar man ett runt knäckebröd.
– Den som inte har provat rynkar på näsan när jag erbjuder pizza på knäckebröd. De tror att det ska bli segt och blaskigt. Det är faktiskt precis tvärtom. Knäckepizzan blir lagom mjuk av tomatsåsen och behåller samtidigt sin krispighet, säger Josef Hakimi.
Receptet är busenkelt. Stryk tomatsås på knäckebröd, lägg på ost och favoritingredienser och sedan in i ugnen i tio minuter på 200 grader.
Å andra sidan kanske det behövs lite flott en dag då många återhämtar sig efter nyårsfirandet.