På onsdagen fick Ica Kvantum en större leverans av surströmming, vilket de meddelat på sociala medier dagen innan. Det var dock oklart när under onsdagen som burkarna skulle komma in till butiken.
Det visade sig att surströmmingsbilen var ute i god tid och vid åtta-tiden på morgonen fanns burkar på plats i kyldisken som kontinuerligt fylldes på av dagens burkuppackare Jonathan Berglund.
Dennis Lindqvist hade fiskat regnbågslax på morgonen men var nu på plats i butiken för att köpa sina två burkar. Vilken fisk som egentligen är godast får vara osagt men då det gäller surströmming är han bestämd.
– De här ska vara bäst har jag hört, sa Dennis och höll upp en Röda ulven.
Jonathan Berglund hade fullt upp att svara på frågor om priser, hur många man fick köpa och om det var filéer eller hela fiskar i burkarna.
Äter du själv surströmming?
– Javisst, men det är inte noga med vilken sort, allt går ner, både filéer och hela men det ska vara mjukt bröd till, sade han.
Anna-Britt Nyman passade på att köpa ett par burkar till sig och väninnan. När hon skulle äta sina godbitar var dock inte bestämt.
– Vintern är lång, det känns bra att ha i kylen.
Thomas Sandberg och Stefan Holmgren kom till kassan med två burkar var. Inga andra varor lades upp på bandet.
– Här har vi lunch och här har vi middag, sade Stefan och lyfte först den ena burken och sedan den andra.