Myggskydd – här är modellen som säljer mest

Mygginvasionen fortsätter och nu investerar Piteåborna i myggskydd. "Vi säljer hur mycket som helst", säger Leif Öhman, butikschef på Clas Ohlson.

Butikschef Leif Öhman håller i storsäljaren.

Butikschef Leif Öhman håller i storsäljaren.

Foto: Mathilda Mattsson

Piteå2021-06-15 15:21

Sajten Prisjakt, som bygger på att hitta bästa möjliga pris på produkter till svenska köpare, berättar att försäljningen av myggmedel har ökat markant. Det rör sig om rekordnivåer.

undefined
Den handhållna Thermacellen är det som säljer allra bäst.

– Vi har aldrig sett ett så stort köpintresse för myggmedel och myggskydd som vi gör nu, det rör sig helt enkelt om rekordnivåer. Att priset för det populäraste skyddet är över 6 000 kronor säger också en hel del om hur gärna man vill slippa plågas av myggen, säger Oscar Hagman, dataanalytiker på Prisjakt.

Under den första veckan i juni ökade köpintresset för kategorin myggmedel och myggskydd med 238 procent från veckan innan, enligt Prisjakt. PT har tidigare berättat att den stora mängden mygg beror på den snörika vintern, något som märks markant i siffrorna. Intresset har ökat med över 200 procent från samma tid föregående år.

undefined
Utöver Thermacellen säljs även stora mängder av myggspray.

På Clas Ohlson i Piteå är Thermacell modell MR3000 en storsäljare. 

undefined
Butikschef Leif Öhman håller i storsäljaren.

– Det är den handhållna Thermacellen med gasbehållare som gäller. Den har en räckvidd på 20 kvadratmeter och finns både med gas och el. Vi säljer hur många som helst nu, säger butikschef Leif Öhman. 

Förutom den finns även en bordsvariant.

– Den är lite stiligare om man bryr sig om det, säger Leif Öhman med ett leende. 

Han berättar att det varit ett hårt tryck den senaste tiden och att det började i samband med värmen. Under helgen har myggskydden gått hårt.

– Vi tog in en hel pall, men den är redan slut. Alla köper nu.

Förutom Thermacell finns även skydd för fönster och dörrar.
Förutom Thermacell finns även skydd för fönster och dörrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!