– Det är framför allt en symbolisk handling, som visar att vi stöttar en minskad klimatpåverkan, säger samhällsutvecklaren Maria Vidman, Piteå kommun.
Utöver att spiran släcks under en timmes tid mellan 20.30 och 21.30, så släcks också stadshuset under denna tid.
– Det finns vissa rum och områden på stadshuset som hålls belysta även utanför kontorstid, men under Earth hour kommer dessa att släckas ner, säger Maria Vidman.
På kommunen har man också gjort personal uppmärksamma på att inte lämna exempelvis mobilladdare och annan elektronik igång eller i stand by-läge.
– Vi har personal som kommer gå en runda och kontrollera att ingenting står på eller att nån laddare sitter i, säger hon.
Maria Vidman hoppas att Earth hour även i år ska bidra till att öka medvetenheten kring varje Piteåbos påverkan på klimatet.
– Det handlar om symbolvärdet, att tänka till framför allt kring de elektronikprodukter man har hemma och på jobbet, som står på fast man inte nyttjar dem, säger Vidman.
Earth hour arrangerades första gången 2007 och Maria Vidman tror att engagemanget kring klimatmanifestationen har vuxit för varje år sedan dess.
– Nu är det miljontals människor som engagerar sig globalt sett och mer än 188 länder och territorier, säger hon.
Nästa år har kommunen planer på att gå ihop med näringslivet och släcka ner fler platser och byggnader i samband med Earth hour.