PT har tidigare skrivit att Järnspisen har lagt ned sin restaurangverksamhet. I maj öppnar en ny restaurang med de nya delägarna Stefan Ökvist, Mari Wigren, Martin Lindberg och Erika Danielsson. De kommer att ha extra fokus på baren.
– Vi ska bygga en cocktailbar för att folk ska kunna komma hit spontant och ta en drink, säger Mari Wigren.
Till menyn satsar de på svenska råvaror.
– Vi siktar på att hamna bland toppkrogarna i Norrbotten. Vi satsar på mat med svenska smaker som ättika, socker och dill. Givetvis kommer också Norrbotten att anas i maten, säger Stefan Ökvist.
Priset är en viktig del, tycker Stefan Ökvist.
– Det ska inte kosta skjortan att gå ut och käka. Det är viktigt att maten är god, att det är så mycket mat att man blir mätt och till en rimlig penning, säger han.
Nu ska ytskiktet i restaurangen renoveras, lokalen ska bli ljusare och få mer fabrikskänsla. Förhoppningen är att gästerna ska tycka att det mysigt och att alla ska känna sig välkomna när som helst och hur som helst, berättar delägarna.
– Gästerna behöver inte alltid komma i kostym, de kan lika gärna komma hit i jeans och keps. Vi kommer att försöka få hit folk på vardagar också, när man inte orkar laga middag hemma så går man hit och käkar i stället, säger Stefan Ökvist.
Enligt kommunen kommer Järnspisens ägare Cecilia och Daniel Lindström, som tidigare höll till i gamla bryggeriet, att öppna sin delikatessbutik i Indiskas gamla lokal på Uddmansgatan. Paret kommer också att starta en cateringverksamhet i lokaler som ägs av Furunäset hotell och konferens.