Nodo blev utan vatten

När personalen på restaurang Nodo förberedde torsdagslunchen så fanns det inget vatten. Pireva hade glömt att berätta om avstängningen.– Det blev en miss. Vi får lära av det här, säger Fredrik Bellander, affärsområdeschef för vatten & avlopp på Pireva.

Pirevas chef för vatten & avlopp, Fredrik Bellander, konstaterar att det blev en miss. ?

Pirevas chef för vatten & avlopp, Fredrik Bellander, konstaterar att det blev en miss. ?

Foto: Sofia Wellborg

PITEÅ2015-09-17 15:20

Per Hutha, som äger restaurang Nodo på Storgatan, hade sin lediga dag, men då ringde en av hans skärrade anställda. Inget vatten och därmed kanske ingen lunch till hungriga matgäster.

– Vi visst ingenting och det är klart att det blev lite panik. På Pirevas hemsida stod det att vattnet skulle vara avstängt från klockan 09.00 till 16.00 och när vi försökte få mer information möttes vi av en attityd som gör mig lite upprörd, säger Per Hutha.

Ett misstag

Utan vatten är det svårt att laga mat. Dessutom fanns det inget dricksvatten att tillgå och toaletterna fungerade inte.

– Vi kunde nästan inte göra nånting, men som tur var kom vattnet tillbaka kvart i tolv och som det ser ut kan vi trots allt servera lunch som vanligt. En ursäkt från Pireva vore dock på sin plats, säger Per Hutha.

Något som Fredrik Bellander i princip håller med om.

– Vi har pratat med Per Hutha och förklarat vårt misstag. Vi visste inte att Nodo berördes, om vi vetat det hade vi inte stängt av dagtid.

Sent beslut

Vad är det ni har gjort?

– Vi behövde öka ledningsdimensionen för dricksvattnet för att tillgodose Skoogs behov av brandvatten i form av sprinklers. Vi hade redan genomfört en åtgärd, men insåg att det behövdes ytterligare åtgärder. Det beslutet togs i onsdags, säger Fredrik Bellander.

Det är en förklaring till att informationen om avstängningen av dricksvattnet för boende och verksamheter på Uddmansgatan 1A och 1B, Skoogs Hotel och i kvarteret Häggen lades ut på Pirevas hemsida först på onsdagen.

– Vi får lära av det här misstaget, säger Fredrik Bellander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om