Ulrika Eriksson, som gjort rapporten på SKL, menar att skillnaderna framför allt handlar om olika åldersgränser och i viss mån även olika avgifter.
När det gäller "antal försök" med spermadonation/IVF-behandlingar är skillnaderna mindre i jämförelse med 2010, men olikheter finns kvar.
- Men det är också svårt att jämföra eftersom landstingen har olika system, säger Ulrika Eriksson som menar att varje landsting själva bestämmer över sina regler.
Tanken med den rapport som nu tagits fram är att den ska fungera som en "kunskapsbank".
- Politikerna som sitter med i SKL:s olika beredningar och styrelser har i och med rapporten nu ett underlag för att kunna titta på hur det ser ut. Sedan kan de ta upp det i sina egna lansting och ställa sig frågan: "Varför har vi de här reglerna?".
Likartade regler
Uppdraget att göra kartläggningen kommer från SKL:s sjukvårdsberedning och är ett led i arbetet med att på sikt få likartade regler över hela landet.
- Men vi kommer inte att komma med något förslag om enhetliga regler före sommaren, säger Eriksson som menar att fortsättningen dels beror på vad en fortsatt utredning kommer fram till, dels hur respektive landsting
utifrån den väljer att gå vidare.