Tillsammans med kollegan Olga Persson håller hon koll på de som förser festivalbesökarna med wraps, langos, burgare och thaimat.
– Vi var ute en stund på onsdagen och hela torsdagen. Vi fortsätter under fredagen, säger Annika Eliasson när PT möter dem i festivalvimlet.
Hur ser det ut?
– Det är överlag bra. Många har rutin och vet vad som krävs och att vi gör kontroller. Ser vi brister eller avvikelser så påtalar vi det och då får vederbörande möjlighet att rätta till felen. Sedan följer vi upp med en efterkoll.
Håller koll
Vilken typ av brister har ni upptäckt?
– Det kan handla om att ha rätt temperatur, men i år är vädret så pass svalt att det inte har varit några större problem. Det var värre i fjol då det var väldigt varmt under festivaldagarna, berättar Annika Eliasson.
Livsmedelsinspektörerna kollar också städning, ordning och hygien. Det finns en rad regler som matförsäljarna måste följa och rätta sig efter.
– I varje stånd måste det finnas möjlighet för personalen att tvätta händerna. Via slang kan de dra in rinnande vatten, men de måste också se till att det finns tvål och rena handdukar.
Särskilda toaletter
En annan sak är toalettbesök för matförsäljarna. De får inte gå på offentliga toaletter.
– Nej, det ökar risken att drabbas av smitta som sedan via maten kan föras över till kunderna. Av den anledningen måste arrangören, Pdol, se till att det finns särskilda toaletter för de som handskas med maten och det gör det på ett par ställen.
Ingen risk för magsjukeepidemi, alltså?
– Nej, det tror vi inte. Nu ska vi själva äta lite festivalmat till lunch, säger Annika Eliasson och försvinner i vimlet.