Nicklas Öhman säger att han borde känna till ärendet, särskilt om det lett till ett skarpt juridiskt läge.
– Att han tagit över lägenheten utan vår kännedom kan ha lett till att vi kontaktade lägenhetsinnehavaren. Förmodligen har det också skett och det är fullt möjligt att någon hos oss ställt ett ultimatum. Säg upp lägenheten eller vi inleder en juridisk process med vräkning som följd.
Nicklas Öhman kan hålla med om att det låter hårt och beklagar att det i förlängningen innebär problem med jobbet för Patrik Carlsson.
– Det bästa Patrik kan göra är att kontakta oss, men lägenheten får han inte behålla. Den är redan uthyrd till en annan. Vi kan inte heller erbjuda förtur.
Rättvist kösystem
Nicklas Öhman anser att det är oerhört viktigt att kösystemet är rättvist och efterföljs.
– Det är köpoängen som gäller och med dagens bostadsbrist måste vi vara noga. Det förekommer en hel del trixande med målet att ta sig förbi kön och därför är det viktigt att vi håller hårt på reglerna.
Får man ta över en lägenhet av föräldrarna?
– Ja, överlåtelse till närstående är tillåtet, men då förutsetts att man bott en längre tid tillsammans i lägenheten, säger Nicklas Öhman.
Kan inte hjälpa
Greger Pettersson, chef för socialtjänstens stöd och omsorg i Piteå, tycker spontant att Pitebo agerat lite stelbent och anser att bolaget borde ha övervägt att låta Patrik Carlsson bo kvar.
Varför kan inte socialtjänsten hjälpa honom?
– Vi har inga egna lägenheter. Däremot kan vi gå in med borgen så att hyran blir betald, men det innebär inte att man får en lägenhet snabbare, säger Pettersson och fortsätter:
– Men om den här killen inte har några problem så är det ytterst lite vi kan göra för honom. Han måste själv söka sig en bostad så gott det går.