Internationell mat gick hem

Mat från Finland, Ungern, Mexico, Thailand och Grekland. Det har eleverna i Christinaskolans matsal fått tugga i sig senaste veckan under en kulturtemavecka där de också fick testa internationellt käk.
–Den grekiska biffen var bäst,säger Arvid Marklund, 15, i 8C.

Arvid Marklund gillade de grekiska biffarna men inte blåbärsröran till de finska pannkakorna.

Arvid Marklund gillade de grekiska biffarna men inte blåbärsröran till de finska pannkakorna.

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2013-05-27 17:20

Videon är inte längre tillgänglig

Under förra veckan med avslutning måndag fick han och de övriga 700 som äter lunch i Christinaskolans matsal testa rätter som kanske inte vanligtvis står på menyn.

–Vi gjorde detta i samband med att skolan hade en kulturtemavecka och i samband med det tyckte vi att det skulle vara kul att haka på med att bjuda på internationell mat, säger Tommy Forsberg, som arbetar i köket vid Christinaskolan.

Under tiden Strömbackaskolans kök renoveras är Christinaskolans kök bas för att serva eleverna med mat, dessutom skicka ut 700 portioner till andra skolor. Trots det tog sig kökspersonalen sig tid med att producera lite annorlunda käk. Rätter som föll både Arvid Marklund, 15, 8C och Matilda Franklin, 11, i smaken. Hon går i klass 4 B på Norrmalmskolan.

Förra veckan bjöds de på mat från bland annat Thailand, Mexico, Ungern och Finland. Måndag avslutades det med Grekisk rätt i form av biffar och tzatsiki sås.

Läs mer i Piteåtidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om