Sedan 2012 har Piteå kommun arrangerat träffar för 500 Pitebor som hamnat i förskingringen i Stockholm, och där det bildats ett "hemvändarnätverk".
Det förklarar Jörgen Hult, som arbetar med varumärkesfrågor vid Piteå kommun.
Inför näringslivsgalan satsade Piteå kommun och näringslivet totalt en kvarts miljon kronor för att bjuda 50 personer till Piteå i syfte att locka dem att flytta tillbaka och där de erbjöds "matchningsamtal" med företag.
Erika Berglund, 37 med sambon Fredrik Ståhl är att beredd att röra på sig efter tio år i Stockholm.
– Jag kommer från Sjulsmark. Numera arbetar jag som handläggare vid ett företag som hjälper till med visumhandlingar, säger Erika.
– Vi har två barn och vill att det ska få en lugnare miljö och nu söker vi både jobb och bostad. Jag har övertalat sambon att flytta, jag tror att vi kan få bättre livskvalitét i Piteå.
Mer myspys
Tommy Nilsson från Piteå, som pluggar i Örebro är inne på samma linje.
– Min sambo Tove Östling pluggar till socionom och vi kan tänka oss att flytta bara det ordnar sig med arbete.
Lina Wikström har bott men sin man Niclas Wikström i Stockholm i fyra och ett halvt år. Hon kommer från Bergsviken.
– Jag började plugga till tandläkare men bytte inriktning till socionom. Jag blir klar i juni och på sikt vill vi flytta hem även om det är lättare att få arbete i Stockholm. Jag har familj kvar i Piteå och jag tror att det blir mer myspys om vi bor där.
Maken driver egenföretag i mediabranschen och han är beredd att veckopendla om flyttbussen styr kosan hit upp.
Daniel Cavén driver också eget företag. Han flyttade från Sjulsmark till Järfälla för 25 år sedan och nu kan han och "urstockholmaren" hustrun IlianaCavén tänka sig att flytta norrut.
– Vi har redan sommarstuga i Västerbotten, och faller alla bitar på plats vad gäller jobb flyttar vi, säger han.