Första leveransen från nya fabriken

Nu har den första byggsatsen levererats från Lundqvist Trävarus nya fabrik på Haraholmen. "Ett stort ögonblick", säger vd:n Samuel Holmström.

I måndags gick första leveransen från fabriken på Haraholmen.

I måndags gick första leveransen från fabriken på Haraholmen.

Foto: Lundqvist trävaru

Piteå2019-11-26 16:09

Efter månader av förberedelser satte Lundqvist Trävaru igång produktionen i nya fabriken på Haraholmen förra veckan –  och under måndagen lämnade den första leveransen lokalerna.

– Ett stort ögonblick ändå. Det har varit intensivt och sjukt roligt på samma gång. Att flytta en fabriksverksamhet är ju allt annat än enkelt, men det mesta har flutit på väldigt bra och nu är vi snart i mål, säger Samuel Holmström, vd på Lundqvist trävaru.

Den nya fastigheten på 40 000 kvadratmeter möjliggör såväl effektivare produktion som större kapacitet.

– Att få anpassa lokalerna efter vår verksamhet, istället för tvärtom, skapar förutsättningar för att ta nästa steg. Nu har vi en perfekt grogrund för att förverkliga många av våra drömprojekt.

Det är inte bara lokalytorna som utökas utan även personalstyrkan. I ett första skede kommer en entreprenadsamordnare samt fler utvecklare att rekryteras.

– Det bästa med att företaget växer och blir större är att det ger utrymme för fler glada kollegor. Att bygga vidare på vårt system samt vidareutveckla våra entreprenader är viktiga fokusområden just nu.

En nyhet i den nya lokalen är vad Lundqvist valt att kalla "Förenklingslabbet".

– Vi har alltid jobbat med att försöka förenkla byggprocessen och allt annat med för den delen. I Förenklingslabbet kommer våra medarbetare, studenter och samarbetspartners att ges bästa möjliga förutsättningar att förenkla – stort som smått, säger Samuel Holmström.

"Det bästa med att företaget växer och blir större är att det ger utrymme för fler glada kollegor", säger Samuel Holmström. (Arkivbild)
"Det bästa med att företaget växer och blir större är att det ger utrymme för fler glada kollegor", säger Samuel Holmström. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!