Vid årets mässa har Stora Nolia satt stort fokus på den mathall som erbjuder allt från hamburgare kombinerat med starköl, till ostar, korvar, produkter från ren, och den obligatoriska samiska glödkakan Gakko finns med.
I det mässan kallar för Skafferiet finns det mesta.
Norrbottens hushållningssällskap har en egen monter med sju matproducenter från länet.
– Hos oss kan man handla allt från renkött till bröd. De som står här är små tillverkare i länet och de har kanske inte tid och råd att stå här hela veckan så vi stöttar upp.
Det säger Pelle Johansson, matkonsulent vid Norrbottens hushållningssällskap.
Susanne Johnsson vid företaget Biergo i Arvidsjaur säljer flera varianter av renkött. Biergo är försäljningsbolag som ägs av bland annat Arvidsjaur renslakteri som ägs av fyra samebyar.
– Köttet kommer från våra egna renar, säger Susanne Johnsson.
Hon säger att mässan är viktig för hennes näring.
– Syftet med att vi är här är att vi vill visa vår lokalproducerade mat och vi gör det tillsammans med flera andra.
Andra exempel på lokala matproducenter är Piteortens chark. I montervimlet i hallen finns också återigen biodlaren Björn Hjelmström från Kristinehamn som säljer 30 sorters smaksatt honung. Den kan innehålla sådant som saltlakrits, julmust och whisky.
–Jag har varit två gånger i Umeå och två gånger i Piteå. Försäljningen har gått bra så därför kommer jag tillbaka, säger han.