- Varje gång man ska få kattungar funderar man på vad sjutton man har gett sig in på, men när de sedan flyttar undrar man hur man ska klara sig utan dem, säger Lena och skär kakan i bitar.
- Jag har haft hundar innan, men när de försvann blev det så tyst i huset. Eftersom jag är sjukpensionär så tänkte jag att en katt skulle få bli vår nya familjemedlem. Den här rasen är ju nästan som en liten hund, väldigt sällskaplig. Och det var precis det jag letade efter, en annorlunda katt med det lilla extra.
- Jag har både haft potentiella köpare som har gråtit av lycka och sagt att det är ett mirakel och någon som hävdade att han nästan blev religiös, skrattar Lena och tar en klunk ur kaffekoppen. Men sedan finns det förstås också de som har varit här för att testa om de tål och inte alls klarat av det.
- Det är väldigt intelligenta djur som har använts som cirkuskatter. Det går både att lära dem att apportera och hoppa genom ringar, säger Lena och lyfter ner kattmamman Inessa som envisas med att besöka den förbjudna köksbänken.
- Men bland det första de lär sig är att få husse och matte att dansa efter deras pipa. Man måste ha en hel del humor för att orka med deras sätt, säger hon med ett skratt.
Det går knappt att föreställa sig hur mycket passning som krävdes när de var alla sju.
- Katterna är min hobby och jag tillbringar så mycket tid jag kan med dem, säger Lena och plockar upp lilla Ninka som piper efter uppmärksamhet. Samtidigt så får man kontakt med många andra som har samma intresse och det är väldigt roligt, säger hon och stryker den bedårande kattungen över ryggen.
Men det är inte bara Lena som är fäst vid Sibirierna. De senaste åren har antalet katter och uppfödare i landet ökat rekordsnabbt.
Något som Lena Lundmark tror kan bero på att många allergiker har fått nys om rasen samtidigt som den har syns allt mer på utställningar.
- När den här kullen föddes sa det bara svisch och så var alla reserverade. Och nu har de flyttat till allt ifrån Oslo och Göteborg till Umeå och Stockholm. Så trycket är stort.