Birgitta Westerlund och hennes man har använt sig av matkassen sedan tidigt i våras.
Varje söndag får de ett mejl med kommande veckas recept, samt en förteckning på vilka basvaror man bör ha hemma.
- Min dotter med familj i Umeå har haft matkasse länge. När jag är där har jag både hämtat och lagat ur den. Jag märkte hur bra det fungerade och bestämde att när matkassen kommer hit så skulle vi ha det. Jag var en av de första i Piteå som använde tjänsten, säger Birgitta.
Önskar mer lokalt
Kontakten kring matkassen sker över nätet, där man beställer, avbeställer och väljer betalningssätt. Sedan hämtas matkassen i butik.
- Det enda som jag är kritisk till är att den packas i Västerås. Eftersom vi har en ekologisk kasse kan jag uppleva att vissa grönsaker är lite mjukare, jag skulle önska att till exempel lokalodlade morötter fanns med, men kassen är för bra för att välja bort på grund av det.
Efter ett halvår konstaterar Birgitta att de har mer pengar kvar på matkontot nu.
- Om jag handlar själv är det lätt att annat följer med, vi har ett stort skafferi och det är lätt att fylla på med sådant man "behöver". När man städar får man rensa bort varor där datummärkningen gått ut.
Inget halvfabrikat
- Jag tycker om att inget är fryst och att det är läckra kombinationer. Det känns som om vi äter lyxigt, inget halvfabrikat. Sedan är det trevligt att själva hitta på maten fredag till söndag, matkassen inspirerar mig till nya smaker.
Den här veckan är det bland annat lax, kyckling och en vegetarisk pasta med mögelost på menyn.
- Det är lite som att öppna julklappar när jag packar upp. Dessutom räcker det till lunch för mig stora delar av veckan.