Deltagarna i Halv åtta hos mig

Jennie Pettersson fick veta att hon var gravid i samband med inspelningen av programmen, något som ställde till det när det skulle serveras alkohol till maten. "Jag berättade för deltagarna hur det låg till och de lovade att hålla tyst".

Jennie Pettersson fick veta att hon var gravid i samband med inspelningen av programmen, något som ställde till det när det skulle serveras alkohol till maten. "Jag berättade för deltagarna hur det låg till och de lovade att hålla tyst".

Foto: Gunnar Westergren

Piteå2010-11-20 06:00
Crister Eriksson
Ålder: 26.
Sysselsättning: Student och egen företagare.
Hur kom det sig att du ställde upp i Halv åtta hos mig? En kompis skrev på Facebook att man kunde anmäla sig. Jag svarade att det kanske kunde vara något för mig. På något sätt blev jag anmäld och efter några dagar blev jag uppringd av en programansvarig.
Menyn i programmet:
Förrätt: Norrländsk tapas (smakbitar av palt, västerbottenspaj, löjrom och mjölkshot).
Varmrätt: Coca cola-kokad älgstek med klyftpotatis.
Efterrätt: Vinmarinerade jordgubbar med vaniljkräm.
Det mest minnesvärda från
inspelningen: När katten Sigge spydde i sovrummet mitt under tillredningen av maten.
Favoritmat: Mormors palt.
Värsta matminnet: Leverbiffen man fick i grundskolan.
Vad har du alltid i kylskåpet: Dijonsenap.
Vad skulle du aldrig bjuda på: Torsk med dillsås.
Siw Öhman
Ålder: 56.
Sysselsättning: Frisör och
amatörskådis.
Hur kom det sig att du ställde upp i Halv åtta hos mig? Jag blev uppringd och tillfrågad om jag ville vara med efter att
någon tipsat om mig.
Menyn i programmet:
Förrätt: Räksoppa med chili
Varmrätt: Dubbelmarinerad
oxfilé med potatishalvor och tomater i ugn.
Efterrätt: Drottningbakelser.
Det mest minnesvärda från inspelningen: När vi åkte båt ut till Hans stuga. Vi satt där i båten medan teamet filmade och solen sken. Det kändes lyxigt.
Favoritmat: Surströmming och palt.
Värsta matminnet: Chapati (en slags tjocka blodplättar) vi beställde i Bangladesh.
Vad har du alltid i kylskåpet: Hårdost.
Vad skulle du aldrig bjuda på: Ärtsoppa.
Jennie Pettersson
Ålder: 26.
Sysselsättning: Tandtekniker och kläddesigner.
Hur kom det sig att du ställde upp i Halv åtta hos mig: Jag blev anmäld till programmet av en kompis.
Menyn i programmet:
Förrätt: Hjärtetoast med rökt rensteksröra.
Varmrätt: Pitepalt fylld med fräst svamp och lök.
Efterrätt: Hemgjord glass med friterad brieost med hjortrontäcke.
Det mest minnesvärda från
inspelningen: När jag stod i kön till systembolaget för att köpa dryck till middagen och hade glömt legitimationen. Då fick jag syn på min farmor som stod vid utgången. Jag ropade fast henne och frågade hur gammal jag är. Hon svarade att nog hade jag fyllt 20, jag tror du är 26 år!
Favoritmat: Tacos.
Värsta matminnet: De halvmåneformade, gröna korvskivorna man fick på gymnasiet.
Vad har du alltid i kylskåpet: Oliver.
Vad skulle du aldrig bjuda på: Sådana där gröna korvar jag fick i skolan.
Hans Olofsson
Ålder: 36.
Sysselsättning: Säljare.
Hur kom det sig att du ställde upp i Halv åtta hos mig? Jag såg att de sökte deltagare till ett matprogram. Jag drog iväg ett mejl sent en kväll i tron att jag skulle vara med tillsammans med några killkompisar. Dagen efter blev jag uppringd av programmet och tackade ja. Efter det kollade jag upp programmet och blev helt chockad över vad jag tackat ja till. Men jag vägrar att backa för en utmaning.
Menyn i programmet:
Förrätt: Västerbottensomelett med löjrom på en bädd av ruccola.
Varmrätt: Enrisrökt fjällröding med grillad potatis och en aioli med lime och honung.
Efterrätt: Konjak- och chokladcheesecake.
Det mest minnesvärda från
inspelningen: När jag skojade med personalen på mataffären inför inköpet av den sötaste melonen till middagen.
Favoritmat: En vällagad köttbit
Värsta matminnet: När jag fick en bit härsken oxfilé på en restaurang.
Vad har du alltid i kylskåpet: Soja.
Vad skulle du aldrig bjuda på? Helfabrikat i burk, typ ravioli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om