Timmerledsgrillen har fått nya ägare

Lars-Gunnar "Gurkan" Karlsson och Carina Fredriksson tar över Timmerledsgrillen. De siktar på att driva ett traditionellt gatukök men med en egen touch. 
– Vi vill få till en familjär känsla, säger Lars-Gunnar Karlsson.

Lars-Gunnar "Gurkan" Karlsson och Carina Fredriksson tar över Timmerledsgrillen och siktar på nyöppning den 2 april.

Lars-Gunnar "Gurkan" Karlsson och Carina Fredriksson tar över Timmerledsgrillen och siktar på nyöppning den 2 april.

Foto: Ylva Forslund

Piteå2025-03-25 03:30

Timmerledsgrillen har fått nya ägare. Den 2 april slår grillen, som varit stängd en tid, upp sina portar igen, nu med ny ägare. Det blir Lars-Gunnar Karlsson, mest känd som Gurkan, som tar över rodret.

– Vi fick möjligheten att ta över det här och tog den. Det är synd att låta saker och ting stå, säger Lars-Gunnar Karlsson, som varit entreprenör i hela sitt liv och bland annat driver ett eventbolag.

undefined
Timmerledsgrillen kommer att fortsätta att vara ett traditionellt gatukök. "Vi kommer att lyssna in efterfrågan men försöka sätta en egen touch på det hela", säger Lars-Gunnar Karlsson.

Han och Carina Fredriksson har nu fullt upp med att få grillen i ordning till nyöppningen. Exakt vad som kommer att erbjudas på menyn är inte riktigt bestämt men det lutar åt att få vara ett ganska traditionellt gatukök men med en egen touch.

– Vi ska lyssna in efterfrågan och anpassa oss efter det men vi vill göra det till vårt. Personligen skulle jag gärna sätta lite "Stockholmsprägel" på det med tunnbrödrullar med kebab och rostlök och sånt. Vi får se vartåt det barkar.

Lars-Gunnar Karlsson minns uppväxten i Stockholm där det på ett gatukök erbjöds stadens dyraste burgare.

undefined
Carina Fredriksson och Lars-Gunnar Karlsson håller på att ställa i ordning gatuköket som kommer att behålla namnet Timmerledsgrillen.

– Den hade rysk kaviar på och kostade 500 spänn. Jag funderar på att ha något liknande men med Kalix löjrom. Jag tänker också att jag vill ha något på menyn som kopplas till platsen, som ett timmermål eller så.

Öppettiderna är tänkt att utökas till sju dagar i veckan.

– Vi tänker också på att öppna riktigt tidigt på morgonen och erbjuda frukostpåsar, säger Carina Fredriksson.

Just nu pågår rekrytering av personal där man siktar på att ha fyra anställda. Ingen av dem tänker jobba där själv men Lars-Gunnar kan tänka sig att hoppa in och flippa burgare om det skulle behövas.

undefined
Tavlorna i taket hänger kvar än så länge.

– Jag hade ett gatukök en gång för länge sen så visst kan jag hoppa in och jobba men jag är bättre på annat. Jag räknar mig nog som nybörjare på det här och förlitar mig på personalen.

Gamla ägaren Tina Sandström som jobbat med gatukök i omkring 20 år stängde Timmerledsgrillen ungefär vid jul. Hon känner sig klar med verksamheten och önskar nya ägarna lycka till.

– Jag tror det kommer bli jättebra, säger hon.

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag kan inte riktigt säga vad det är men om allt går vägen så har jag saker på gång.

undefined
Tina Sandström som drivit Timmerledsgrillen i många år känner sig klar med verksamheten och har andra planer för framtiden. Vad vill hon inte säga riktigt än. (Arkivbild)
undefined
Lars-Gunnar Karlsson funderar på att ta in en burgare med Kalix löjrom på menyn och kanske ett timmermål som kopplar grillen till platsen den står på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!