Böter för snuskigt restaurangkök

Ett ickeaviserat kontrollbesök visade på flera hygieniska brister i en restaurang i Pite älvdal. Nu får restaurangägaren böta 5 000 kronor.

En av anmärkningarna på restaurangen är att räkor tinats i rumstemperatur.

En av anmärkningarna på restaurangen är att räkor tinats i rumstemperatur.

Foto: Pi Frisk / SvD / TT

Piteå2016-09-19 18:15

I restaurangköket kunde inspektörerna från miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden bland annat konstatera att en arbetsbänk där kött hanterades hade intorkad smuts på ytan, kanter och lister samt att listerna i diskrummet hade en kladdig, smutsig utan – allt grogrund för bakterier och mögel.

Vidare varmhölls såser i för låg temperatur medan kylvarorna hade för hög temperatur, samtidigt som kött hade paketerats om utan datummärkning och räkor tinades i rumstemperatur.

Restaurangägaren ålades att åtgärda samtliga påpekade brister, men ingenting var fixat vid ett kontrollbesök ett par månader senare.

Nu slår förvaltningsrätten fast vitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om