Kvinnan hävdar att hon vid inskrivningen på Sunderby sjukhus informerades om att hon hade två diskbråck.
Efter operationen fick hon besked om att operationen gått bra och att hon skulle få åka hem följande dag.
Så blev dock inte fallet. Kvinnan hade svåra smärtor, hennes ena ben släpade, hon hade domningar och ilningar och fick ligga kvar på sjukhuset i sju dygn.
Smärtan, ilningarna och domningarna fanns kvar även efter att kvinnan skrivits ut och hon kunde enbart förflytta sig med hjälp av gåbord.
Kontaktade ortopeden
När problemen ännu två veckor efter operationen kvarstod kontaktade kvinnan ortopedmottagningen, där hon fick beskedet att besvären efter en sådan operation kan vara väldigt individuella.Den distriktssköterska som tog bort stygnen ansåg dock att något måste vara fel och kontaktade i sin tur ortopedmottagningen två gånger.
En av läkarna som utfört operationen ringde då upp Älvsbykvinnan och kom överens med henne om att en ny röntgen skulle göras.
Enligt kvinnan avfärdade dock läkaren uppgifterna om att hon skulle ha haft två diskbråck, och att den läkare som gett henne det beskedet måste ha sagt fel och skrivit fel i journalen.
Ny operation
När röntgenundersökningen sedan gjordes visade den att operationen på Älvsbykvinnan visserligen var gjord på rätt nivå, men att diskbråcket fanns kvar.Någon ny tid för operation på Sunderby sjukhus fick dock inte kvinnan.
En läkare på Piteå älvdals sjukhus ordnade då så att kvinnan fick transport med ambulansflyg till Strängnäs, där hon opererades 25 dagar efter den första operationen.
Fortsatta smärtor
I sin anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ifrågasätter kvinnan varför hon skrevs ut från Sunderby sjukhus trots sina besvär, och att det dröjde mer än tre veckor innan den misslyckade operationen åtgärdades.Kvinnan skriver också att hon fortfarande har svåra smärtor och inte kan förflytta sig utan hjälpmedel.