Betydligt färre
Det är betydligt färre än för samma tidsperioder 2008 och 2009.
- Under 2008 (januari - augusti) gifte sig 76 par och i fjol var det 57 under samma period, berättar kyrkobokföringsassistent Majvor Lind Almkvist, som faktiskt var en av dem som gifte sig i fjol.
- Jag och min man vigdes på Nötögrund av kyrkoherde Maria Berg.
Det är inte ovanligt att par vill vigas på annan plats än i kyrkan. Ofta på lantstället eller i exempelvis Rönnskärs kapell.
En delförklaring till att så många gifte sig sommaren 2008 har faktiskt lite med numerologi att göra.
- 080808 var ett populärt datum. Åttan är ju en evighetssymbol. En annan möjlig anledning kan vara den samhällsdebatt om skillnaden i rättsskydd mellan gifta och sambo. Jag tänker på debatten efter att författaren Stig Larsson dog, säger Maria Berg.
Färre medlemmar
Kanske spelar också det sjunkande medlemsantalet i kyrkan roll. På tio år har andelen av befolkningen som är med i Svenska kyrkan minskat från 82,9 till 71,3 procent. Bara under 2009 lämnade 73 400 personer kyrkan.
Men trots att andelen bröllop sjunker i Piteå församling är det ändå ganska fulltecknat, särskilt på lördagar, i sommar. När det gäller kyrkorna i Öjebyn och Piteå är vigslarna ganska jämnt fördelat.
Oförändrat för borgerligt
I Norrfjärdens församling är det inte många som gifter sig. För perioden januari - augusti är det bara ett bröllop i år. I fjol var det tre och 2008 fem bröllop under samma period.
Bröllopsviljan i Hortlax församling är dock i princip oförändrad. De senaste två åren är antalet 25, 25 och i år 23.
- Vi har en populär kyrka. Många kommer utifrån för att gifta sig här, säger församlingsassistent Helen Olofsson.
Andelen borgerliga vigslar tycks också vara relativt konstant. Siffran för 2008 saknas, men i fjol (januari - augusti) vigdes 45 och för samma period i år är antalet 44.