Det var vid 23-tiden på onsdagskvällen som larmet kom. Initialt talades det om en villabrand, men det visade sig sedan röra sig om en molotovcocktail som kastats mot en husfasad på Berget i centrala Piteå, dock utan att åstadkomma någon allvarligare brand.

Vittnen till händelsen har berättat om en ung man i en silvergrå bil av sedan-modell, en bil som dessutom hade ett trasigt avgasrör och "levde om" rätt rejält så närvaron i det stillsamma kvarteret och själva attacken borde ha uppmärksammats av fler.

Nu har polisen lyckats ringa in vad man tror är gärningsmannen. En 20-årig man från Piteå greps och anhölls under torsdagseftermiddagen och har därefter begärts häktad.

– Det är sedvanligt spaningsarbete, förhör och dörrknackning som lett fram till det här och vi är ganska säkra på att vi fått tag i rätt person, säger Ola Lundström, förundersökningsledare vid Pitepolisen.

Det kan röra sig om fler inblandade i attacken och det får den fortsatta utredningen visa, i nuläget är det dock en person som häktats.

Häktningsskälen är att mannen på fri fot kan försvåra utredningen samt fortsätta att begå brott. Den misstänkte vidgår vissa omständigheter men förnekar brott.