Nytt gym i gamla Barnens land

Step in i Piteå mångmiljonsatsar och bygger om Barnens land på Backen till en modern träningsanläggning. "Det känns jättespännande", säger Tomas Mannberg, vd.

Lokalen har stått tom och övergiven i flera år, nu ska den byggas om till en toppmodern träningsanläggning.

Lokalen har stått tom och övergiven i flera år, nu ska den byggas om till en toppmodern träningsanläggning.

Foto: Laila Bäckström

Piteå kommun2019-11-22 16:52

Förändringar har varit på gång ett tag på Step in i Piteå, men vd:n Tomas Mannberg har varit förtegen. Men under fredagen avslöjade företaget de stora planerna.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera den färdiga lösningen för våra anläggningar i Piteå efter en höst full av planering inför framtiden. Vi kommer att kunna erbjuda alla träningssugna i Piteå fantastiska möjligheter till träning och rehabilitering i moderna lokaler, säger Tomas Mannberg.

Under 2020 kommer Step in, i samarbete med NP3 fastigheter, att bygga en toppmodern träningsanläggning i före detta Barnens land på Backcity. Lokalen är på totalt 1 600 kvadratmeter. Här kommer det att finnas alla träningsmöjligheter, dels gym, dels grupplokaler. Anläggningen blir bemannad åtta timmar om dagen, men man kommer även att kunna träna där dygnet runt.

– Det är en häftig lokal med hög takhöjd och riktigt långa sträckor. Det ska bli roligt att få bygga om den, säger Tomas Mannberg som uppger att målet är att forma en träningsanläggning som är toppmodern i dag och även år 2025.

– Vi har haft som målsättning, tillsammans med NP3 Fastigheter, att kunna flytta in i lokalen i augusti år 2020.

I samma veva lämnar man citygymmet mitt i centrala stan som är på totalt cirka 700 kvadratmeter. Tanken är att så småningom föra över dem som tränar där till nya anläggningen på Backcity.

Det är också klart att Step in behåller anläggningen på Furunäset, där har man tecknat ett nytt avtal med Piteå näringsfastigheter AB. Även här är målet att skapa en toppmodern anläggning för träning och rehabilitering. Som PT tidigare berättat lämnar tre sjukgymnaster Step in på Furunäset, men två blir kvar.

– Det vi gör är satsningar i mångmiljonklassen, den största vi har gjort hittills, säger Tomas Mannberg.

Step in är ett friskvårdsföretag med bas i Piteå som arbetar för att människor ska få en bättre hälsa och en aktivare livsstil. Man riktar sig till både företag och privatpersoner när det gäller friskvård, rehabilitering och träning.

Förutom gymmen i Piteå har Step in även gym i Skellefteå, Boden, Lycksele, Luleå och Gammelstad. Totalt har man sju anläggningar.

– Vi tror på träning och vi tror på Piteå, säger Tomas Mannberg som bedömer att friskvårdsbranschen kommer att vara stabil och behövas även framöver.

"Det känns fantastiskt roligt" säger Tomas Mannberg, vd för Step in om den nya storsatsningen på Backenområdet.
"Det känns fantastiskt roligt" säger Tomas Mannberg, vd för Step in om den nya storsatsningen på Backenområdet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!