SM-guld till julskinka från Luleå
Vid Chark-SM i Göteborg har Nyhléns Hugosons kokta julskinka korats till Sveriges bästa julskinka.
Klassen julskinka är ny för chark-SM och bäst i klassen var alltså enligt juryn Nyhléns Hugosons kokta julskinka.
- Det känns jättekul att vinna i den här klassen. Vi har jobbat i många år med att tillverka julskinka, säger Leif Johansson, platschef på Nyhléns Hugosons.
Traditionell smak
- Det viktigaste för vinnarna är att de har en typisk julskinkssmak och karaktär som skiljer sig från vanlig kokt skinka och bygger på den långa tradition av julskinka som vi har i Sverige. Det handlar bland annat om en bra balans mellan sälta och sötma. Julskinkan ska också vara bra i konsistensen med bra tuggmotstånd, ha en distinkt fettrand, fin form och se aptitlig ut i färgen, säger Dan Melin, tävlingsledare för chark-SM.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!