- Vi kör för fullt med det här sedan den första oktober. Det är ett steg i att all personal, även lärarna, ska ha möjlighet att flexa. Var och en styr det som rapporteras in i det nya lönesystem som vi har bytt till och det verkar fungera väldigt bra, berättar Cenneth Magnusson.
Misstro
- Men för vår del handlar det inte om att kontrollera tiden som folk jobbar. Vi vill bland annat säkerställa och åskådliggöra att det finns väldigt många lärare som jobbar alldeles för mycket tid i skolan. Vi vill inte att det ska vara så, för vi har ju ett arbetsmiljöansvar också.
Flertalet väljer flex
Cenneth Magnusson säger att läraryrket mycket väl kan förenas med flextid. Var och en har själv fått välja om man vill ha fast tid eller flextid och de allra flesta har valt flex.
- Flextid ger ju ändå en viss frihet. Det var några lärare som tog fast tid, för man var nog lite misstänksam, men de går över till flex nu allt eftersom. Och jag gissar att innan året är slut, så kommer alla att ha valt flextid. Vi ser det här som något positivt för personalen och det handlar definitivt inte om att kontrollera eller jaga någon, upprepar skolchefen.