Stressbiff i tunna skivor
Lövbiff med persiljesmör låter kanske inte som någon gastronomisk sensation. Råvarorna finns i varenda affär antingen man väljer råvara eller färdig fryskartong. Trist, nja det beror på. Som snabbiff funkar den fortfarande om man bemödar sig om tillbehören.
Ge lövbiffen en ny chans. Att den är vanlig och har massor av år på nacken som simpel grillrätt innebär inte att den behöver vara stendöd som lättlagad rätt med lätt festkänsla. Fixa en mustig madeirasky och gott persiljesmör i förväg och snabbstek köttet så det inte hinner torka ut och bli till en gatukökstrist skosula. Och hur blir resultatet? Jo, en betydligt godare lövbiff än ryktet låter göra gällande med fräscha tillbehör.
Lövbiff med madeirasky och aromsmör
4 personer
600 g lövbiff
salt och peppar
smör
Till skyn:
4 msk madeiravin
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
maizena till redning
salt och vitpeppar
sojakulör
Till aromsmöret:
75 g smör
2 msk finhackad persilja
1. Mixa rumstempererat smör och hackad persilja. Forma och kyl. Koka upp madeira, vatten och koncentrerad kalvfond. Red med maizena och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och vitpeppar samt färga med sojakulör.
2. Stek lövbiffarna i het panna. Här är det viktigt att pannan är het och tiden kort. Överstekt lövbiff förvandlas nämligen till skosulor innan man hinner blinka. Om det är viktigt att vara sen med kryddningen så gäller det i synnerhet lövbiff. Stek första sidan, vänd, stek andra sidan och krydda just före det att biffen lyfts ur pannan. Allt för att slippa en torr skosula på tallriken.
3. Skya tallrikarna, lägg på biffar och avsluta med aromsmör. Servera stekt potatis till och glöm inte grönsaker bara för att det är snabblagad mat. Stekt potatis är bäst till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!