Vårgryta med lamm
och primörer
4 personer
600 g lammstek
500 g små potatisar
1 litet blomkålshuvud
1 litet broccolistånd
2 rödlökar
1 zucchini
1 bunt grön sparris
1/2 purjolök eller 3 salladslökar
salt och vitpeppar
1 tsk rosmarin
persilja
smör och olivolja till stekning
3 dl rödvinssås - färdig går bra men för den som vill göra egen kokas den på rödvin, vatten samt koncentrerad kalvfond och reds av med maizena
1. Skala potatisen och koka den cirka 10 minuter. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av.
2. Skär loss buketter från broccoli och blomkål. Koka buketterna några minuter så råheten släpper, men inte mer. Ge sparrisen ett uppkok i lättsaltat vatten.
3. Värm rödvinssåsen eller koka egen på vin, vatten och koncentrerad kalvfond som reds av med maizena.
4. Skala och skär rödlökarna i klyftor. Skölj och dela purjolöken eller salladslökarna i bitar. Skär zucchinin i bitar.
5. Skär lammköttet i bitar. Stek köttet i lika delar olivolja och smör. Krydda med salt, vitpeppar och rosmarin. Stek potatisen, även den i lika delar olivolja och smör. Blanda allt, garnera med persilja och servera.