Köttfärssås på italienska
Pasta med köttfärssås säger vi och tänker oss någon snabbt hoprörd sås direkt i stekpannan. En beskrivning som får varje italienare att slå sig i pannan av ren förskräckelse.
Pasta med italiensk köttfärssås
4 personer
500 g pasta
salt och olivolja
Till köttfärssåsen:
300 g köttfärs
100 g kycklinglever
100 g rimmat fläsk
1 morot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
olivolja
salt och peppar
1. Hacka lever, fläsk, morot och lök. Med matberedare går det på några sekunder.
2. Bryn fläsk, lök och morot med olivolja i gryta. Pressa i vitlök och rör ner köttfärsen. Rör allt till grynig massa. Fortsätt med kycklinglever, tomatpure, vin, vatten, fond och örtkryddor.
3. Koka upp och sjud såsen under lock minst 30 minuter. Ta bort locket mot slutet och låt såsen koka samman. Smaka av med salt och peppar. Serveras med pasta och ärter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!