Fyllda auberginer serveras med tomatsås. Att koka egen tomatsås är i sig inget märkvärdigt, men i regel blir den dyrare än färdig från affärens utmärkta sortiment av tomatbaserade pastasåser.
Fyllda auberginer
4 personer
2 auberginer
125 g mozzarella
1-2 vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
svartpeppar och salt
olivolja till stekning
Till servering:
tomatsås, färdig
fullkornsbulgur
haricots verts
1. Skär auberginerna i skivor på längden. Åtta skivor behövs, första och sista skivan på frukterna oräknade. Stek ena sidan med olivolja i ganska het panna. Fruktköttet ska bli torrt på ytan och få färg. Lägg upp skivorna med stekytan uppåt på arbetsbänken.
2. Mixa mozzarellaost, vitlök och timjan i mixer eller matberedare med kniven monterad. Fördela massan på häften av auberginskivorna och avsluta med att lägga de återstående auberginskivorna som lock. I båda fallen ska stekytan vändas mot fyllningen.
3. Stek de fyllda auberginerna i medelvarm panna med olivolja. Salta och peppra lätt på båda sidor.
4. Servera de fyllda auberginerna med tomatsås, fullkornsbulgur och lättkokta haricots verts.