Våldsamt personrån vid torget i Skellefteå

En man i 30-årsåldern blev på tisdagskvällen misshandlad och rånad i centrala Skellefteå. Nu vädjar polisen om tips. ”Mannen har uppenbara skador som tyder på brott”, säger Stefan Lundström vid polisen i Skellefteå.

Personrånet inträffade mellan klockan 21 och 22 på tisdagskvällen vid torget i Skellefteå. Polisen vädjar nu om uppgifter från vittnen.

Personrånet inträffade mellan klockan 21 och 22 på tisdagskvällen vid torget i Skellefteå. Polisen vädjar nu om uppgifter från vittnen.

Foto: Hans Berggren

Skellefteå kommun2019-11-14 14:06

Enligt polisen har rånet inträffat mellan klockan 21.00 och 22.00 i tisdags vid torget i Skellefteå. Polisanmälan gjordes samma kväll.

Enligt Stefan Lundström har mannen ”uppenbara skador” som tyder på att han ska ha utsatts för brott, men ännu är händelseförloppet inte klarlagt.

– Det handlar om rejäla skador och han fördes till Skellefteå lasarett för vård. Händelsen, som ska ha skett helt oprovocerat, inträffade vid en tid på dygnet då det rimligen borde ha varit en del folk ute i centrala Skellefteå runt torget, säger Stefan Lundström.

– Vi är intresserade av alla sorters uppgifter om man sett eller hört något som kan sättas i samband med händelsen, eller om man sett, mött eller pratat med någon skadad man kring torget den här tisdagskvällen. Det är viktigt att höra av sig och låta polisen avgöra betydelsen av uppgifterna, fortsätter han.

Vad har mannen hittills kunnat berätta i förhör?

– Han har berättat att han har blivit angripen när han befann sig vid torget. Han har misshandlats och i samband med detta blivit bestulen på värdesaker. Därför rubriceras händelsen som ett rån.

– Men eftersom det handlar om rejäla skador som mannen ådragit sig och vi inte har ett exakt händelseförlopp, så är det extra viktigt att vi får hjälp med vittnesuppgifter för att få en klarare bild av vad som ska ha skett, tillägger Stefan Lundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!