Tack vare uppmärksam militär personal kunde olyckor avstyras. Vid tre av tillfällena kunde personerna konfronteras för att påtala att de brutit mot tillträdesförbudet och identifieras inför polisanmälan.

Vid två av tillfällena handlade det om en ensam person som tagit sig in på området, vid det tredje en grupp personer med avsikt att plocka svamp och vid det fjärde två motorcyklister. Vid alla tillfällen bedrevs skarpskjutningar.

– Det här är helt oacceptabelt. Vi bedriver livsfarlig verksamhet innanför bommarna. Det behöver inte bara handla om skarpskjutningar utan även körning med stora, tunga fordon. Avspärrningarna finns av en anledning och de ska respekteras, säger löjtnant Anton Cortinovis, övningsledare.

– Vi kommer i och med den ökade mängden rekryter att öva mer framöver, vilket gör att bodensarna måste vara mer uppmärksamma på avlysningar. Om inte faran för liv är nog för att tänka om, så kan den nya lagändringen från och med 1 juli 2018, med skärpta straff vid överträdelser vara en anledning.