Det var under 2015 som de påstådda brotten ska ha skett. Flickorna var då mellan åtta och tio år gamla. Enligt kammaråklagare Klara Dahlström har mannen försökt massera en flicka på ryggen och visat henne en kondom. För en annan ska mannen ha lockat med klubbor och tuggummi.

– Det kändes obekvämt. Jag har ju aldrig gillat att få massage, för jag är så kittlig, säger flickan när hon hörs av polis.

De två andra flickorna ska ha fått se på porrfilm, samtidigt som 50-åringen masserade deras armar, ben och rumpa. Han ska även frågat en flickorna om hon ville se honom naken. Den andra ska han ha uppmanat att dra sitt finger mellan sina ben.

En av flickorna berättade för sin mamma efter händelsen att hon hade sett en film där en flicka slickade på en pojkes könsorgan.

– Det är ren rappakalja. Hon har livlig fantasi. Det har inte hänt, säger mannen när han förhörs av polis.

I några fall medger 50-åringen de faktiska omständigheterna. Som att han har masserat en av flickorna.

Men han förnekar brott.

Sedan en tid tillbaka jagas mannen av polisen efter att han uteblivit från en rättegång. Luleå tingsrätt höll förhandlingen i mannens utevaro och den 11 oktober förra året dömdes 50-åringen till sex månaders fängelse för narkotikabrott och vapenbrott. Utredningen visade att han odlat cannabis i ett växtshus i hemmet och innehaft en revolver och ett armborst.

Advokat Marko Tuhkanen, som försvarar mannen, och kammaråklagare Klara Dahlström vill inte kommentera ärendet med flickorna.