De ryska väpnade styrkornas mål att besegra väpnade grupper från terrorgruppen Isil i Syrien har uppnåtts, säger den ryske generalöversten Sergej Rudskoj och använder ett annat namn på IS.

Han tillägger att Syrien är "fullständigt befriat" från gruppen efter en insats av ryska flygstridskrafter som saknar mottstycke.

Enligt vad den statliga syriska nyhetsbyrån Sana uppgav sent på onsdagen har regeringsstyrkor och allierade miliser intagit omkring 25 byar och städer på floden Eufrats västra sida.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, rapporterar att det som egentligen har hänt är att de sista IS-fickorna väster om Eufrat har besegrats. Däremot håller gruppen ännu områden i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor).

AFP skriver att IS ännu attackeras öster om floden och att gruppen har närvaro i provinserna Homs och Hama samt i det palestinska flyktinglägret Yarmuk nära Damaskus.

Under onsdagen sade den ryske presidenten Vladimir Putin att IS tillfogats ett "fullständigt nederlag" i östra Syrien men samtidigt också att isolerade motståndsfickor kan finnas kvar.