200 grader
cirka 20 min
175 g smör (rumsvarmt)
1 dl cocossocker (palmsocker)
3 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
en liten nypa naturligt salt
tre till fyra äpplen
Till topping:
några smörklickar
palmsocker
kanel
cocoschips
Gör så här:
Smör och socker vispas fluffigt.
Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt de sedan i smörblandningen. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten.
Fyll med tre till fyra härliga äpplen.
Strö över palmsocker, ekologisk kanel och klicka lite smör på toppen. Till sist: Strö över kakan med rostade cocoschips.
Tips:
Som alternativ till vetemjöl går det utmärkt att byta till havregryn eller en blandning av 2 dl mandelmjöl och 1 dl bovetemjöl.
Servera gärna med en vaniljsås gjord på cashewnötter, vanilj, mesquite och carob.
Vaniljsås:
3 dl cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar
1/2 dl vatten eller mandelmjölk
1/2 dl honung eller dadelpuré
1 tsk mesquitepulver
1 tsk carobpulver
1 tsk vaniljextrakt
en liten nypa havssalt
Gör så här:
Mixa allt till en slät och krämig sås. Om du vill kan du ställa såsen kallt så att den tjocknar, det tar cirka en timme.