"Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för oss"

Lernia Matchning arbetar för att fler arbetssökande ska hitta rätt jobb eller utbildning. Förra veckan höll de öppet hus bland annat i Luleå och Boden.

Malin Magnusson, handledare i Boden, och Emma Thall, handledare i Piteå.

Malin Magnusson, handledare i Boden, och Emma Thall, handledare i Piteå.

Foto: Privat

Norrbotten2022-10-19 09:00

Lernia Matchning, som fungerar som en leverantör till Arbetsförmedlingen, har etablerat sig i Norrbotten det senaste året. Verksamheten har startat i Piteå, Luleå och Boden, varav den sistnämnda öppnade i maj.

– Jag hoppas att vi ska kunna vara en del i att Norrbotten kan växa och utvecklas med arbetskraft, säger Linnea Jonsson, handledare i Luleå.

Inom Lernia i Norrbotten finns utbildning, bemanning och matchning. Utbildningen och bemanningen har funnits sedan tidigare, men i år har alltså matchningen slagit upp dörrarna.

– Det är roligt att vi etablerat oss i Norrbotten, säger Emma Thall, handledare i Piteå.

Verksamhetens fokus är att ge arbetssökande rätt förutsättningar och rätt kontakter för att få jobb eller studier. Förra veckan arrangerades öppet hus för allmänheten. Handledare fanns på plats och svarade på frågor.

Emma Thall berättar om torsdagen när de var på plats i Boden:

– Det var roligt. Vi hade önskat ännu fler besökare, men vi är mycket tacksamma för de som kom. Alla har kanske inte möjlighet att vara med, men ser att vi arrangerar det, vilket kan ge ringar på vattnet, säger hon.

– Det var bra samtal med arbetssökande, företag och samverkanspartners. Boden är det senast öppnade kontoret och vi hoppas att fler ska få upp ögonen för oss, säger Malin Magnusson, handledare i Boden.                                            

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!