Nytt kulturcentrum invigt i Moskosel

250 besökare sökte sig till skolbyggnaden i Moskosel för att vara med om invigningen av det nya kulturcentrum Creative Lab.

Arvidsjaur kommunalråd Sara Lundberg invigningstalade och önskade ett stort lycka till.

Arvidsjaur kommunalråd Sara Lundberg invigningstalade och önskade ett stort lycka till.

Foto: Nils Widman

Moskosel2019-09-19 14:54

Det var för knappt ett år sedan som paret Goncalo Marques och Linda Remahl fick köpa den nedlagda skolan i Moskosel för den symboliska summan en krona av Arvidsjaurs kommun. Sedan dess har paret lagt ner mycket tid på att fräscha upp de tidigare skollokaliteterna som man nu hoppas ska bli en ny kreativ mötesplats för konst och kultur i inlandet.

– Vi har byggt om jättemycket och räknar med att fortsätta att utveckla både lokalerna och verksamheten, säger ägarna av Northern Sustainable Futures som för sex år sedan köpte en fastighet i byn Lomträsk där de i mindre skala bedrivit liknande verksamhet.

Portugisfödde Marques och hans partner Remahl (med rötter i inlandet) är mycket nöjda över att nu kunna utveckla sina visioner om en kreativ nationell och internationell mötesplats i konstens och kulturens tecken med ateljeèr, arbetsstudios, gallerier samt ett scenrum för konserter och föreställningar.

– Vi är också mycket glada över att så många bybor kommit hit till invigningen och vi hoppas att många framöver ska få anledning att komma tillbaka i olika sammanhang, säger de och tillägger att de hoppas att deras verksamhet på sikt ska generera nya arbetstillfällen.

Invigningsprogrammet innefattade både konstutställning, mingel och en avslutande dansföreställning.

Arvidsjaurs kommunalråd Sara Lundberg var en av invigningstalarna. Hon önskade paret ett stort lycka till och konstaterade att det varit en magnifika utveckling på den enda krona som byggnaden kostat. 

Den förra skolan i Moskosel har nu blivit ett konst- och kulturcentrum.
Den förra skolan i Moskosel har nu blivit ett konst- och kulturcentrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!