– Vi har inte fått veta vem den offentliga försvararen är, det är möjligt att vi får veta det i eftermiddag, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten.

Enligt henne är jouråklagarens bedömning att det inte kommer vara möjligt att gå ut med någon mer information under lördagen.

Det var under fredagseftermiddagen som polisen spärrade av hela besöksparkeringen vid LF Arena. En stöldanmäld bil stod parkerad där och bilens ägare var enligt uppgifter till PT anmäld saknad sedan han inte kommit till jobbet på fredagsmorgonen. Under fredagskvällen anhölls en person misstänkt för mord. Polisen har varit mycket förtegen om händelserna. Enligt kriminalkommissarie Aron Backman rör det sig om ett grovt brott som polisen nu utreder.

– Det är det enda jag kommer att säga i kväll. Vi är kvar på platsen och vi utreder ett grovt brott, sade han till Piteå-Tidningen på fredagskvällen.

Polisen har meddelat att de tidigast kommer gå ut med mer information i ärendet efter lunch i dag (lördag).

Sent under fredagskvällen undersökte polisens kriminaltekniker bilen på LF Arena. Ett tält hade satts upp intill bilen och två kriminaltekniker fanns på plats samt flera uniformerade poliser. Vid 23.30-tiden backades en avlång skåpbil upp mot tältet och bakluckan fälldes upp. Efter några minuter lämnade skåpbilen platsen.

Den försvunne Pitebons bostad är fortfarande avspärrad. BMW:n som undersöktes i går kväll verkar vara flyttad från LF Arena.

En person kan sitta anhållen i tre dagar, därefter måste åklagare fatta beslut om häktning eller så måste personen släppas. Den anhållne personen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Uppdatering 12.59

Polisen går nu ut med uppgiften att det är en man som sitter anhållen misstänkt för mordet.

Uppdatering 15.25

Åklagarmyndigheten meddelar i ett pressmeddelande att ingen ytterligare information kommer att lämnas förrän tidigast söndag. Senast måndag den 5 mars ska åklagare besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.