Mannens bror bekräftar för Piteå-Tidningen att det var den försvunne Robert Sjömarks kropp som låg i bilen på parkeringen. Han fanns på plats vid minnesstunden som RFSL arrangerade i centrala Piteå på lördagseftermiddagen.

Han älskade sitt jobb, jobbet var allt för honom, säger brodern om den döde mannen, som var anställd vid ett transportföretag i Piteå.

Uppdatering 14.06

Artikelbild

| Vid minnesstunden tändes ljus och blommor lämnades utanför Polstjärnan i Piteå.

På plats vid minnesstunden fanns bland andra kommunalrådet Helena Stenberg (S), kommunstyrelseledamoten Brith Fäldt (V) och riksdagsledamoten Hannah Bergstedt (S). Totalt hade ett 30-tal personer samlats utanför Polstjärnan på lördagseftermiddagen för att hedra minnet av den avlidne mannen.

Robert Savela, regionalt skyddsombud för Transportarbetareförbundet höll en apell vid minnesstunden.

Det är fruktansvärt att förlora en familjemedlem på det här sättet. Det är nog ingen som kan förstå hur det är och ingen ska behöva uppleva det, sa han.

Uppdatering 14.37

Artikelbild

| Totalt samlades ett 30-tal personer utanför Polstjärnan på lördagseftermiddagen för att hedra minnet av den avlidne mannen.

Kommunstyrelseledamoten Brith Fäldt (V) blev kontaktad sent under fredagskvällen av RFSL i Piteå.

Jag har haft mycket kontakt med RFSL eftersom jag varit inblandad i en del asylärenden kopplade till sexualitet. De sa att de mådde jättedåligt, så jag sa att jag kommer, berättar Brith Fäldt.

Artikelbild

| Transportarbetarförbundets regionala skyddsombud Robert Savela höll en apell vid minnesstunden på lördagseftermiddagen.

Hon har en bakgrund som kurator och har jobbat mycket med krishantering. Brith Fäldt beskriver chock och förstämning inom RFSL i Piteå.

Vi hjälptes åt att strukturera upp minnesstunden, de är i chock givetvis, säger hon.

Artikelbild

| Blommor och ljus lades på marken utanför RFSL:s lokaler i Piteå, för att hedra minnet av den avlidne mannen.

Hon var också bekant med den nu avlidne mannen.

Jag har träffat honom många gånger, han var en fantastiskt fin person, säger Brith Fäldt.

Artikelbild

| Transportarbetarförbundets regionala skyddsombud Robert Savela lägger en bukett med blommor vid minnesplatsen för den avlidne mannen.

Hon är noga med att poängtera att ingen ska föregripa något i polisutredningen.

 Polisutredningen måste visa vad bakgrunden till det här handlar om. Det finns en stor tilltro till att man ska kunna lösa det här. Vi hoppas att det blir löst så fort som möjligt, säger hon.