.
Rödfärg.
Blodapelsin har en kort säsong och odlas på några få platser på jorden. Nu är tiden inne att handla hem. Filea och tärna ner i en sallad, pressa över juicen och strö över rostade hasselnötter. Eller servera skivad på fat, marinerad i sockerlag med glass eller grädde till.
.
Chokladklubbor.
Skiva kiwi (det är bra om den inte är för mogen) och tryck fast en grill- eller glasspinne. Smält choklad, blanda i lite olja och doppa frukten. Strössla över torkade bär, kokosflingor eller bipollen.
.
Okomplicerat äpple.
Riv äpple och lägg över en skål med yoghurt eller kvarg. Servera med ringlad honung och rostade havregryn. Eller plussa havregrynsgröten med rivet äpple och flagad mandel.
.
Ka-boom.
Gör en dryck att vakna till av. Koka upp en liter vatten och låt svalna lite. Pressa i saften av två citroner och blanda ner några centimeter riven ingefära. Låt stå i tio minuter och sila av. Fungerar att dricka både varm och kall.