Ugnsbakade tomater och rostad vitlök

Supertjusig och enkel maträtt att bjuda på. Det bästa av allt är de långsamt bakade kvisttomaterna på toppen.

Foto: Mari Gustafsson

Mat2019-06-01 06:00

Börja med tomaterna. De är inte svåra att göra, men tar lite tid på sig i ugnen.

.

Lägg cirka 400 g små tomater på kvist i en ugnsfast form. Skiva två vitlöksklyftor tunt och strössla över. Strö över flingsalt och ringla över cirka en halv matsked honung och lite torkade örter.

.

Baka i ugnen runt 1,5 timme på 125 grader. Rör om några gånger.

Medan tomaterna svalnar kokar du en pasta du gillar enligt instruktionerna på förpackningen.

.

Lägg ruccola på tallrikarna, toppa med pasta, riven parmesan, lufttorkad skinka och klickar av en god kall röra (till exempel crème fraiche blandat med någon matsked röd pesto-kräm och riven vitlök).

Toppa med tomaterna. Låg gärna kvisten sitta kvar. Missa inte att skeda över lite av vitlöken och oljan från botten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om