Morgans vinnande recept

Regn, snålblåst och tolv grader i luften. Det var förutsättningarna när Morgan Lundin och hans lag lagade vinnarrätterna på en grill utomhus.

Morgans vinnande varmrättVilt och höstgrönsaker i skön förening, med lingon och fönsterlav som extra piff fick juryn på fall i grill-VM.Vinnarrätten bestod av frillad hjortfilé, som rullats i aska på purjolök. Till det serverades höstgrönsaker som butternutpumpa, betor i olika kombinationer, svartkål, fönsterlav och  lingon. Potatis- och purjolöksterrin, rökig whiskey- och rödvinssås till. 
Allt gjordes på grillen.

Morgans vinnande varmrättVilt och höstgrönsaker i skön förening, med lingon och fönsterlav som extra piff fick juryn på fall i grill-VM.Vinnarrätten bestod av frillad hjortfilé, som rullats i aska på purjolök. Till det serverades höstgrönsaker som butternutpumpa, betor i olika kombinationer, svartkål, fönsterlav och lingon. Potatis- och purjolöksterrin, rökig whiskey- och rödvinssås till. Allt gjordes på grillen.

Foto: Lingon och dill

MAT2017-10-24 22:02

Reglerna är stenhårda i grill- och barbecue-VM – allt måste tillagas på grillen.

Morgans vinnande varmrätt bjöd på vilt och höstgrönsaker i skön förening, med lingon och fönsterlav, som säkert tedde sig exotiskt för juryn på Irland, som extra piff. Kombinationen fick juryn på fall i grill-VM.

Vinnarrätten bestod av frillad hjortfilé, som rullats i aska på purjolök. Till det serverades höstgrönsaker som butternutpumpa, betor i olika kombinationer, svartkål, fönsterlav och lingon. Potatis- och purjolöksterrin, rökig whiskey- och rödvinssås till.

Allt gjordes på grillen.

Den vinnande desserten, som också tillagagdes på grillen, bestod av:

Grillad mazarinbotten med brynt smör

Grillade bananer och hasselnötter i kola

Lemoncurd

Maräng som liknar kol och aska

En svart jordglob fylld med bananmousse

Glassen är smaksatt med med rökta tonkabönor, vanilj och choklad. Runt desserten växer en grön ranka av draget socker samt löv av shisokrasse

Den handgjorda tallriken i keramik bidrog till den estetiska presentationen.

– Desserten slog dessutom världsrekord, då ingen dessert tidigare fått så hög poäng, säger Morgan Lundin inte utan stolthet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om