Morgans bästa grilltips

Bra kvalitet på kolet är A och O när det gäller grill och BBQ, enligt Morgan Lundin. Här ger VM-medaljören sina bästa grilltips.

Mycket jobb. Från 7 på lördagsmorgonen till 15 på söndagen var det full rulle i grilltältet. "När det närmade sig natt jobbade vi i skift", säger Morgan Lundin.

Mycket jobb. Från 7 på lördagsmorgonen till 15 på söndagen var det full rulle i grilltältet. "När det närmade sig natt jobbade vi i skift", säger Morgan Lundin.

Foto: Lingon och dill

MAT2017-10-24 22:00

”Den absolut enklaste grejen är att köpa ett bra kol. Det funkar men det blir inte särskilt bra med budgetkolen. Grillningen blir som natt och dag. Det är en enorm skillnad.

Man gör precis som vanligt, bara med ett bättre kol, så blir grillningen så mycket bättre. Använd köttermometer för att se när det är klart. Många grillar sönder köttet."

Grill och BBQ – vad är skillnaden?

Grillning: Sker oftast utan lock. Ofta jättehög temperatur på 250–300 grader.

BBQ: Sker i lägre temperatur med tillsatt rökträ. Locket är på, temperaturen är ca 90–150 grader. Man kan göra exempelvis oxbringa som kan ta 10 timmar, och under den tiden öppnar man sällan på locket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om