.
After eight-kakor
Snittkakor är ju fantastiskt bra, de är lätta och snabba att göra. Om du nu inte älskar mint som jag kan du byta After eight-plattorna mot till exempel Noblesse.
.
175 grader
.
150 rumsvarmt smör
3 3/4 dl ekologiskt vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker, äkta.
1,5 tsk bakpulver
20 After eight- plattor
.
Dela After eight-plattorna på mitten.
Blanda alla ingredienser utom After eight till en deg, går den inte riktigt ihop så tillsätt någon matsked vatten.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten. Gör skåror i längderna. Ta två halvor After eight och tryck ner i degen.
Tryck ihop degen så att den omsluter sidorna av chokladbitarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter. Låt svalna lite innan du skär dem i snittar.
.
Dulche de leche och chokladsnitt
.
Havrebotten
125 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ½ dl havregryn
.
Kolafyllning
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
.
Chokladtäcke
100 g ljus choklad
75 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
.
Havrebotten: Smält smöret. Blanda strösocker, mjöl och havregryn i en bunke, rör i smöret. Blanda till en deg. Platta ut degen i en liten långpanna, cirka 22×30 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna.
Kolafyllning: Öppna den karamelliserade mjölken och häll kolasåsen på havrebottnen. Kyl.
Chokladtäcke: Smält chokladen med grädde i en kastrull. Låt svalna och bred ut smeten ovanpå kolan. Kyl.