.
Saffransproteinmuffins med lingonsylt
6 muffins
Ugn 175 grader
.
Du behöver:
Ett litet äpple
40 g Whey proteinpulver
(vi använder Tyngres vassle
vaniljdrömmar som finns på Ica)
2 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 msk Stevia strö
1 paket saffran
2 äggvitor
1,25 dl havremjölk eller valfri mjölk
lingonsylt eller rårörda lingon
.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och tärna äpplet. Koka i vatten tills äppelbitarna är mjuka. Häll bort vattnet och låt svalna.
Mät upp alla ingredienser (utom lingonsylten) och lägg i en skål. Mixa med en stavmixer tills du har en slät deg.
Häll smeten i muffinsformar. Använd gärna en silikonform för muffins. Gör en liten grop i mitten av varje muffins och skeda ner en klick lingonsylt.
Grädda i mitten av ugnen mellan 15 och 20 minuter. Ta hellre ut den lite för tidigt än för sent, då proteinpulver kan göra bakverk lite torra om de grädas för länge.
.
Stjärnor av gammal tapet
Förra året skapade vi stjärnor av papperspåsar (här hittar du länk med instruktioner) och i år är trenden att vika pynt av gammal tapet. Enkelt pyssel med dragspelsprincip i vikningen. Här hittar du en beskrivning på hur man gör!
.
3-dimensionellt på klapparna
Tidigare i höst gjorde vi en deg på som vi sedan formade stjärnor av. De är fina att använda på paket. Receptet på degen hittar du här.
På samma sätt som vi gör stora pappersstjärnor, kan vi göra små och sätta på klapparna.
Origamistjärnan med fem hörn är lite klurig att få till, men den som vill ha en utmaning hittar du filmen här.