Pannacotta med sirapsnötter

Pannacotta i tre lager med smak av nötter och fräsch gräddfil. Lent och krämigt möter crunch och hallon.

Himmelska smaker och goda texturer.

Himmelska smaker och goda texturer.

Foto: Mari Gustafsson

I köket2016-01-16 06:00

.

För cirka fyra personer.

.

Lager ett:

Blanda ihop 4 msk grädde med 1 dl nutella. Spritsa ut i botten på dessertskålar.

.

Lager två:

Lägg ett gelatinblad i kallt vatten fem minuter. Koka upp 2 dl grädde och 0,5 vaniljstång. Ta av från plattan, fiska upp vaniljstång och rör ner 100 g hackad Daim mjölkchoklad.

Rör i det urkramade gelatinbladet. Fördela över nutella-lagret och ställ kallt. Låt stelna.

.

Lager tre:

Gör på samma sätt som i lager två. Blötlätt 1 gelatinglad, koka upp 1 dl grädde med 0, 25 dl socker och 0,5 vaniljstång.

Ta av och rör i 1 dl gräddfil och gelatin. Häll som ett tredje lager. Låt stelna.

.

Servera med pecannötter rostade i sirap och flingsalt och något hallon. Pudra över kakao.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om