Mangomellis för ritglada

Nu är vi sugna på att fixa mellanmål. Mango plus cashewnötter blir supergoda mellisbollar. Testa, så får du se!

Receptet blir mellan 10 och 15 bollar, bereoende på hur stora du rullar dem.

Receptet blir mellan 10 och 15 bollar, bereoende på hur stora du rullar dem.

Foto: Mari Gustafsson

I köket2018-04-29 08:00

De här solgula bollarna med kokos runt om är värsta bästa supermelliset. Söta, goda och fyllda med härlig energi. Så att man orkar färglägga, leka eller göra något annat kul efteråt.

Mangobollarna är perfekta att äta tillsammans med några bananpengar eller äppelklyftor.

.

Du behöver:

100 g naturella cashewnötter, blötlagda i minst fyra timmar (eller över natten)

100 g torkad mango, blötlagd i cirka trettio minuter

cirka 1 msk flytande honung

50 g kokosflingor

finrivet skal från 1 lime

lite vaniljpulver

.

Gör så här:

Det är supertrist med blötläggningen av cashewnötterna, men den behövs. Dels gillar magen nötterna mycket bättre när de har varit i blöt och dels blir bollarna mycket godare.

När allt varit i blöt – häll bort vattnet från nötterna och mangon. Lägg tillsammans med resten av ingredienserna i en matberedare. Mixa tills allt tar ihop, som en sorts ”deg”. Ta bort knivarna och rulla till bollar. Rulla sedan i kokosflingor.

.

Solgult på tallriken och vitaminrikt till magen. Är du allergisk mot nötter, testa solroskärnor istället.

Bollarna är goda att spara i kylskåpet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om