Två trogna vänner

Ger det guldkant på vardagen att ha en vacker kalender att skriva in förskolehämtningar i? Kanske. Mari Gustafsson skriver in möten och tider i en månadsalmanacka som är långt ifrån designsnygg.

Mina två oumbärliga.

Mina två oumbärliga.

Foto: Mari Gustafsson

Helgspalt2017-01-14 06:00

Genom åren har jag utarbetat ett välfungerande kalendersystem. Har en i mobilen och en långsmal pappersvariant med en månad per sida. De två är goda vänner med båda bättre och sämre sidor. Den digitalas fördelar är att den nästan alltid är med och att den snällt kan påminna mig om viktigheter med en liten signal. Min trogna pappersvariant ger bra överblick på röda dagar och längre tidsperioder. Jag synkroniserar dem i början av varje vecka.

.

Läser att papperskalendern fått ett uppsving. Men tydligen är baskalendrar (som min kära vän) inte särdeles efterfrågade. Istället är det designade varianter som gäller. Inte mig emot. Känns det mer guldkant på vardagen att gå på möte, om mötet skrivs in med fin penna på perfekt tjockt papper, är det ju en enkel väg till lycka.

.

En antropolog som studerat mediebeteenden och konsumtion tror att den analoga kalenderns återkomst kan vara en reaktion på de senaste tio årens "digitala hysteri": "Vi trodde att allt skulle ordnas så mycket mer praktiskt med hjälp av de digitala verktygen och så var det kanske inte", säger antropologen i en intervju.

Nej. Fortfarande är det väl så, att jag själv måste gå på mötet. Det gör varken mobilkalendern eller pappersvarianten åt mig.

Mari Gustafsson

Ålder: 38.

Familj: Snowboardåkande man, slalomälskande dotter och snöplogande hund. Själv håller jag mig helst inne när det är snöigt och kallt.

Gör: Skriver, formar, fotar.

Äter i helgen: Ostpanerad omelett, torskrygg, blomkålssoppa med tärnad och knaperstekt porchetta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om