Kockkarriären för den 30-årige David Staf började när han var femton år och jobbade som diskare för att tjäna pengar vid sidan om. Han har alltid tyckt om att laga mat hemma tillsammans med sin mamma. Sedan fick han sitt första sommarjobb och i samband med det valde han att söka till hotell- och restaurangprogrammet på gymnasiet.
– Sedan gjorde jag min praktik i Piteå och fick jobb direkt efter det faktiskt, berättar han.
I Piteå växte intresset för matlagningen och det var även i Piteå som karriären tog fart. Staf har alltid varit fascinerad av den norrländska kulturen, miljön och den svenska husmanskosten.
Att experimentera med ingredienser och smaker har blivit det största intresset, berättar han. För att få större kunskap i matlagning har han jobbat i Stockholm och rest till Sydkorea. David Staf har ingen eftergymnasial utbildning, men genom sina resor har han utvecklat sina matlagningskunskaper.
– Men jag har också haft väldigt bra köksmästare och mentorer som har lärt mig mycket av det jag kan i dag, säger han.
I november började David Staf jobba som köksmästare på Arctic Bath i Harads. Ett hotell som speglar den norrländska kulturen och naturen.
– Jag vill återspegla hotellets känsla i maträtterna. Jag har skapat en meny som är inspirerad av Norrland och som förhoppningsvis uppskattas av gästerna som kanske inte besökt Sverige eller Norrland innan, berättar Staf.