5 böcker och 1 film:
Lisa Lemkes bok ”Till grillat” är en klassiker, med detta omslag och titeln ”Lisas sommarkök” får du två böcker i ett.
.
Paul Svensson har precis släppt ”Grilla Vego”.
.
Lena Söderström håller fokus på tillbehören ”Gott till grillat”, medan vegoprofilen Mattias Kristiansson bjuder på färgsprakande bbq i ”Vegan bbq”.
.
Björn Frantzén skriver om grillen, smakerna och ölen i ”Glöd”.
.
Och så till sist en film om mat, från finrestaurang till food truck. Feelgood för matglada.
.
Grillcitatet:
"Matlagning har blivit ett allt mer vanligt intresse, inte minst hos män. Vi delar mer på arbetet hemma och lagar mycket mer mat än förr och då ingår det även att grilla på sommaren. Grillen är för moderna män bara en av de prylar vi använder när vi lagar mat."
Jonas Cramby
.
Grillsiffran:
13 procent av svenskarna är riktiga hårdingar och grillar året runt. De allra flesta rullar ut grillen i maj och föga förvånande är juli grillmånaden nummer ett.
Detta enligt en rapport från TNS-Sifo på uppdrag av Ica.
.
Konsten att få fyr miljövänligt:
När det är dags att kicka igång kolgrillen är tips nummer ett att starta i tid, så att kolen eller briketterna hinner få den perfekta gråa ytan.
Hur går man bäst tillväga? För ett antal år sedan blev stearinbaserat tändpapper den första miljögodkända tändprodukten. Annars finns eltändaren. Ser ut som en stor gaffel och stoppas in bland briketterna i cirka tio minuter.
Skorstenständaren /tändröret har också blivit populärt. Fyll med briketter och ställ ovanpå tändpappret eller pappret. Tänd på och vänta tills briketterna är klara. Häll dem i grillen och börja med det roliga. Att grilla maten!