Brott Kennelägaren kände svår dödsångest när hon blev brutalt misshandlad av maskerade män. Efteråt satte männen silvertejp över hennes mun, och tejpade ihop hennes händer och fötter innan de gav sig av med hennes sex golden retriever-valpar som sedan såldes via annonser på nätet.

Det brutala kennelrånet utanför Kristianstad går nu vidare till hovrätten sedan flera parter överklagat tingsrättens dom som föll i början av sommaren. En 27-årig man som dömdes till fem års fängelse för grovt rån efter överfallet överklagar både dom och det skadestånd som han dömdes att betala till den drabbade kennelägaren.

Även åklagaren överklagar då han vill att den 34-åring som friades av tingsrätten för åtalet om grovt rån döms till fängelse.

Flera personer var inblandade i fallet. Tre kvinnor dömdes för häleri efter att ha hanterat de stulna valparna på olika sätt.

Fem av sex valpar har hittats och återförts till kenneln. Tre av valpköparna fick även skadestånd motsvarande priset för valparna de hade köpt.