Matbutikernas gratistidningar har verkligen ryckt upp sig på sistone. Schysst papper, snygg formgivning och matnyttigt innehåll. Spana efter sådana när du besöker matbutiken nästa gång.
Receptet på bönpasta med halloumi och grönkål publicerades ursprungligen i tidningen Buffé men återfinns också på Icas hemsida.
Bönpastan får sällskap av purjolök, vitlök och grönkål som fått fräsa mjuka i olja. Allt vänds ihop med crème fraiche och eventuellt pesto. Sedan toppas anrättningen med rostad mandel och stekt halloumi. Spana in receptet i sin helhet på hemsidan. Enkelt, mättande och gott. Bönpasta är dessutom naturligt glutenfri.
En annan snabbmats-variant är broccoli med sällskap i ugnen. Upplägget liknar grönkålspastan eftersom även den här varianten innehåller något grönt, lök, nötter och ost. Lägg broccolibuketter i en form och plussa på med grovt skivad rödlök. Blanda citronolivolja med salt, peppar och riven vitlök och häll över grönsakerna. Rosta på 200 grader i cirka en kvart. Strö över grovhackade hasselnötter och en förpackning grovt smulad fetaost och låt gå i ugnen ytterligare fem minuter. Gott till grönsaksbiffar, som fyllning i omelett eller till en bit stekt fisk.